Migratie-assistent

Locatie

Migratie-assistent

Extra

De Migratie-assistent helpt je vlot over te stappen naar een nieuwe Vectorworksversie. Je kan je gebruikersgegevens van vorige versies automatisch migreren naar de nieuwe versie en op die manier alle voordelen en functies ervan gebruiken. De gebruikersgegevens bevatten werkomgevingen, sjablonen, bibliotheken, favorieten, voorkeuren en bewaarde sets.

De eerste keer dat je Vectorworks opstart na het installeren, controleert het programma automatisch of er eerdere versies van Vectorworks (vanaf Vectorworks 2009) op je computer zijn geïnstalleerd. Als deze gevonden worden, vraagt Vectorworks je of je de Migratie-assistent wilt opstarten. Maar het is ook mogelijk om de migratie-assistent op eender welk moment van je sessie te openen.

Om de Vectorworks migratie-assistent te openen:

Als je Vectorworks voor het eerst opstart en er reeds een oudere versie van het programma geïnstalleerd is op je computer, verschijnt er een dialoogvenster waarin je gevraagd wordt of je je gebruikersgegevens wilt migreren. Bevestig met Ja. Of: selecteer het commando om de migratie-assistent op een ander moment tijdens je sessie te openen.

Het dialoogvenster ‘Vectorworks Migratie-assistent’ wordt geopend.

Lees de inhoud van dit scherm en klik op Volgende.

Selecteer de locatie van de gebruikersgegevens die je wilt migreren en geef aan naar welke map je ze wilt migreren. Standaard staat hier de gebruikersmap van de vorige Vectorworksversie ingesteld als bron en is voor de doelmap de gebruikersmap geselecteerd van de Vectorworksversie waarin je de Migratie-assistent opstartte. Klik op Volgende.

Alle werkomgevingen, voorkeuren, sjablonen, bibliotheken en favorieten die aanwezig zijn in de bronmap, worden weergegeven in een lijst. Als je alle gebruikersgegevens wilt migreren, vink je de optie Alle gebruikersgegevens aan. Als je slechts bepaalde gegevens wilt overdragen, vink je deze optie uit en selecteer je alleen de categorieën (of specifieke items in de verschillende categorieën) die je wilt migreren. Klik op Volgende.

Indien je partnerproducten met het commando Installeer partnerproducten installeerde, kan je deze later naar een volgende Vectorworksversie overzetten met behulp van de Migratie-assistent, op voorwaarde dat de producten ondersteund worden door de nieuwe Vectorworksversie (zie Toegang tot partnerproducten).

Als je de werkomgevingen wilt migreren, stel je de migratieopties in en klik je op Volgende.

Aangepaste sneltoetsen en grijptoetsen kunnen bewaard worden in de werkomgeving. Als je deze optie uitschakelt, worden de sneltoetsen en grijptoetsen van de nieuwe versie gebruikt.

De menucommando’s en gereedschappen van de nieuwe versie kunnen automatisch worden toegevoegd aan de menu’s en gereedschappensets die je zelf heeft gecreëerd. De gemigreerde werkomgeving beschikt mogelijk niet over de benodigde plaats voor nieuwe items. In dat geval worden de nieuwe gereedschappen in een Nieuwe set geplaatst en de nieuwe commando’s in een Nieuw menu. Je kan de correcte locatie van de nieuwe items opzoeken in de standaard werkomgevingen of in de Vectorworks Help. Als je deze optie uitschakelt, moet je via het dialoogvenster ‘Bewerk werkomgeving’ de nieuwe gereedschappen en commando’s eigenhandig toevoegen aan de gemigreerde werkomgevingen.

Als je een Vectorworksversie heeft overgeslagen, worden enkel de commando’s en gereedschappen van de nieuwste versie toegevoegd aan een zelf gecreëerde werkomgeving. De commando’s en gereedschappen van de overgeslagen versie zullen niet geïnstalleerd worden.

Verouderde Commando’s en Gereedschappen kunnen automatisch verwijderd worden uit de gemigreerde werkomgevingen. Het is aanbevolen dit te doen.

Klik op Vorige indien je je keuzes wilt nakijken of aan te passen. Wanneer je tevreden bent met de instellingen, ga je naar het laatste venster en klik je op Migreer.

Als een gemigreerde werkomgeving dezelfde naam heeft als een reeds bestaande werkomgeving, wordt het achtervoegsel ‘-Gemigreerd’ toegevoegd aan de naam van de gemigreerde werkomgeving. Wanneer dit conflict zich voordoet met andere gemigreerde bestanden (behalve de Voorkeuren), zal aan de naam van het originele bestand het achtervoegsel ‘-Origineel’ worden toegevoegd en indien nodig wordt het automatisch genummerd.

Als je voorkeuren migreert, worden de bestaande Vectorworks voorkeuren overschreven. De grootte en positie van dialoogvensters en paletten en de voorkeuren van de gereedschappen worden niet gemigreerd.

Sjablonen, favorieten en bibliotheken worden automatisch overgezet naar de nieuwe versie.

Wanneer de migratie voltooid is, worden de resultaten weergegeven. Klik op Bekijk rapport om een gedetailleerd overzicht van de migratie te bekijken. Het rapport wordt bewaard als een tekstbestand en opgeslagen in de doelmap van de migratie.

Klik op Voltooi.

Concept: Werkomgevingen van de Vectorworksmodules

Voorkeuren Vectorworks: Categorie Bestandslocaties

Gebruikersmap